CHP İl Başkanı Basri Karslıoğlu, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada, sosyal bir devlet olmanın en önde gelen koşullarından birinin her yurttaşın sağlığa ulaşım hakkı olduğunu söylerken, günümüzde, ülkemizin sağlık sistemi üzerinde büyük oyunlar oynandığını belirtti.

Karslıoğlu, “ Amaç, sağlık sistemini ele geçirmektir, önce özel hastane zincirleri kurup daha sonrada bunları uluslararası sermayeye birer birer satma çabaları maalesef kendi vatandaşının sağlığını düşünmekten çok doymak bilmeyen emperyalizmin karnını doyurmaktır ve bu oyuna sadece cepleri doldurma uğruna alet olanlar bu ülkenin insanına ihanet etmektedirler. AKP iktidarı sağlık hizmetlerini özelleştirerek hastaneleri tedavi merkezleri yerine ticarethaneye, hastaları da bu ticarethaneye gelen müşteri konumuna getirmeye çalışmaktadır.” Dedi.

AKP’nin üniversiteden kopardığı hastaneleri Sağlık Bakanlığına bağlayıp kendi kadrolarını yerleştirmesi, bir yandan da vatandaşları özel hastanelere yönlendirmesinin ‘paran kadar sağlık’ politikasının karşı çıkılması gereken iki tipik örneği olduğunu söyleyen Karslıoğlu, Sağlık çalışanlarının, kadro açığı ve bazı teknik yetersizlikler nedeniyle daha çok sayıda insanın işini yapmak durumunda kalması, mesleğin zorluklarını daha da katmerlendirmektedir. Sağlık çalışanlarının iş ve yaşam koşullarını iyileştirmek, onların tam anlamıyla hak ettikleri düzeyde özlük haklarına kavuşmasını sağlamak büyük önem taşımaktadır. Ülkemizde son yıllarda hekimlerin ve yardımcı sağlık personelinin karşılaştığı şiddet olayları, ayrıca dikkat edilmesi gereken önemli bir sorun haline gelmiştir. Sağlık çalışanlarına şiddet asla kabul edilemez. Hükümet bu konuda acilen tedbir almalı ve özveride bulunarak sağlık hizmeti veren doktor ve yardımcı personelin can güvenliğini, mutlaka sağlamalıdır.” Dedi.

Haber; H. İŞCAN