Düzce Ovası Sulama Birliği Başkanı Necmettin Kavak sulana kanallarının durumu ile ilgili bilgiler verdiği sırada çiftçilerin arazilerinden geçen sulama kanallarını hor kullandığını ve bakımının yapılmadığını ifade ederek bu durumun gelecekte sıkıntı yaşatacağını vurguladı.

“Sulama kanalları, insanın vücudundaki damar nasılsa çiftçi için o görevi görüyor. Ama ben çiftçilerimize şunları söylemek istiyorum. Arazilerinden kanal geçen çiftçilerimiz sulama kanallarını hor kullanıyor, bakımlarını yapmıyor. Bu gelecek yıllarda sıkıntıya yol açacaktır.”
Daha sonra sulama ile ilgili bilgiler veren Kavak, 16 Mayısta sulama kanallarını açtıklarını ve çiftçilerin aktivasyonlarını ay sonuna kadar yaptırmaları gerektiğini ifade etti.

“Çiftçilerimiz aktivasyonlarını yaptırmalı. Aksi takdirde 30 TL olan bedeli 45 TL ödeyecekler. Düzce’de 100 bin dönümün 25 bin dönümünde sulama yapabiliyoruz. Bu mevsime göre de değişiyor. Düzce’de 800 kilometre sulama kanal ağı var. Bu drenajlarla birlikte bin 500 kilometreye kadar çıkıyor. Kanallarımız % 80 çalışmakta.

Haber; R. BAL