Tarımsal gelişmeyi sağlamak ve çiftçileri tarıma teşvik etmek için Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı girişimlerde bulunuyor. Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı tarafından, çiftçilerin makine ve ekipman alımında desteklenmesi yönünde tebliğ yayınlandı. Tebliğe göre tarımsal faaliyetlerini daha rahat yapabilmeleri için, makine almak isteyen çiftçilere kolaylık sağlanacak.

Bakanlığın yayınladığı tebliğ de, tarımsal faaliyetler için geliştirilen yeni teknolojilerin çiftçi tarafından kullanımını yaygınlaştırmak, daha kaliteli ve pazar isteklerine uygun üretim yapılmasını sağlamak, zor şartlarda ve bedenen çalışan çiftçilerin işlerini kolaylaştırmak, üretim maliyetlerini düşürerek Uluslar arası düzeyde rekabet edebilir bir düzeye getirmek için makine ve ekipman alımının desteklenmesine ilişkin esaslar yer alıyor.

30 Mart 2009 tarihli Resmi Gazete de yayınlanarak yürürlüğe giren tebliğe göre, bakanlık tarafından belirlenen usul ve esaslara uygun olan ve kabul edilen proje başvurularında, mal alım tutarının yüzde 50'sine hibe yolu ile destek verilecek. Gerçek kişiler için mal başına 50 bin TL, tüzel kişiler için mal başına 100 bin TL destek verilecek. Makine ve ekipman alarak bu destekten yararlanmak isteyen çiftçiler, başvurularını İl tarım Müdürlüğü'ne yapabilecekler. 30 madde altında toplanan tarım makinalarının neler olduğu hakkında genel bilgi ise yine il Tarım Müdürlüğü'nden alınabilecek.