21. yüzyılın en önemli sağlık sorunlarının başında gelen obezite artık yetişkinler kadar çocukları da tehdit ediyor. Düzce BESYO’dan Doç. Dr. Kürşat Karacabey, çağımızın en büyük sorunlarından biri olan çocuk obezitesinin önemine vurgu yaparak, “Televizyon ve internet bağımlılığı çocukları hareketsiz bir yaşama yönlendirip, egzersizden uzaklaştırarak, obez olmalarına neden oluyor. Fiziksel aktivite, çocukluk ve gençlik dönemlerinde bedensel gelişimin sağlıklı olmasını sağlayıp, ileri yaşlarda ise kişinin sağlığının bozulmasını önlemektedir. Egzersiz, çocukluk ve ergenlik çağında yapılması gereken en önemli etkinliktir.” şeklinde konuştu.

 

Karacabey, “Yapılan birçok bilimsel çalışma gösteriyor ki; "Egzersizin sağlık üzerinde birçok psikolojik ve fizyolojik olumlu etkileri var. 6 yaş ve üzeri obez çocukların yüzde 50’si yetişkinlik dönemlerinde de obez olmakta. Bu oran çocukluk çağında obez olmayanlarda yüzde 10’a kadar düşmektedir. O halde obezite erken yaşta tespit edilmeli ve obeziteden korunmak için fiziksel etkinlikler arttırılmalıdır.” ifadelerini kullandı.

 

 

Düzce BESYO’dan Obezite ve Spor Sempozyumu

 

Öte yandan Düzce Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'nun Sempozyum Yürütme Kurul Üyeliği ve Başkanlığını Doç. Dr. Kürşat Karacabey’in yaptığı “2. Ulusal Çocuk ve Ergen Obezitesi Sempozyumu” 13-16 Kasım 2014 Antalya’da düzenliyor. Doç. Dr. Karacabey, Düzenleme Kurulunda Antrenörlük Eğitimi Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Nurper Özbar ve Bilim Kurulunda Sağlık Bilimleri Enstitü Müdürü Doç. Dr. Recep Özmerdivenli’nin de yer aldığı etkinlikle ilgili olarak, “BESYO olarak böyle önemli bir sempozyumda paydaşlarımızla birlikte görev alıyor olmaktan büyük mutluluk duyuyorum.” dedi.

 

Karacabey; Rektör Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu’na yüksekokulun kurumsallaşması açısından verdiği desteklerden dolayı teşekkür ederek gerçekleştirilecek sempozyuma obezite alanında uzman birçok akademisyenin katılacağını ifade etti. Doç. Dr. Kürşat Karacabey ayrıca ayrıntılı bilgilerine “http://www.obezitesempozyumu2014.com” adresinden ulaşılabilen sempozyumun gelecek sene uluslararası katılımlı olacak şekilde Düzce Üniversitesi'nin ev sahipliğinde yapmayı planladıklarını belirterek sözlerine son verdi.

 

Haber; C.ÜSTÜNER