Kısa adı DİBKAB olan Düzce İli Katı Atık Birliği tarafından Düzce il genelindeki çöpler için Merkez Hasanlar ve Esençam köyleri hudutları içinde  Katı Atık Bertaraf  Tesisi  inşa edildi. Söz konusu alana çöplerin taşınmasını kolaylaştırmak amacıyla da çevre ilçelere yakın bölgelerde aktarma merkezleri kurulması kararlaştırıldı. Tesisin faaliyeti ile birlikte aktarma merkezlerinde de çalışma başlatıldı.Ancak, Çilimli, Gölyaka, Cumayeri ve Gümüşova ilçeleri için  D-100 karayolu kenarında bulunan Döngelli köyü sınırları içinde bulunan çöplerin aktarma merkezi alanındaki çalışmalar durduruldu.

DSİ iş araçlarının çalışmaya başlamasından hemen sonrasında gelen durdurma kararına çevre köy muhtarlarının itirazların neden olduğu öğrenildi. İtiraz eden muhtarlara Düzce Milletvekillerinden birinin aracı olduğu belirtildi.

Düzce İli Katı Atık Birliği tarafından çöplerin düzenli depolanması için Hasanlar ve Esençam köyleri hudutları içinde 109 bin metrekarelik alan tahsis edildi ve tesis inşaatına geçildi. söz konusu alana çöplerin ulaşımını kolaylaştırmak amacıyla da  çevre ilçelere yakın bölgelerde çöp aktarma istasyonları oluşturulması kararlaştırıldı. Bunlardan biri de Çilimli, Gölyaka, Cumayeri ve Gümüşova ilçeleri için  D-100 karayolu kenarında bulunan Döngelli köyü sınırları içindeki alan oldu.

DSİ araçları tarafından alanda düzenleme çalışmaları yapıldığı esnada çevrede bulunan köylerin muhtarları uygulamaya itiraz ettiler. Muhtarların bunun için Düzce Milletvekillerinden birine de durumu aktardığı ve yardımcı olması istendiği öğrenildi. DİBKAB yetkilileri muhtarların itirazlarını anlamadıklarını, söz konusu alanın çöp toplama alanı değil, aktarma alanı olduğunu belirttiler. Ne var ki alanda gelişmeler üzerine çalışmalar durdu.  

Haber;E.TAYHAN