Anadolu Hayvan Hakları Federasyonu Temsilcisi Şeyda Şenoğlu'nun hayvan haklarını ihlal ettiği gerekçesiyle Düzce Valiliği'ne şikayet ettiği ve soruşturma talep ettiği Yığılca Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit, iddialara yanıt için yazılı bir açıklama yaptı. Hayvan Hakları Savunucusu Şeyda Şenoğlu'nun “Toplanan köpeklerin akıbeti meçhuldür” diyerek bakımevinin olmadığını belirtmesi üzerine “Yığılca Belediyesi Sokak Köpekleri Barınağı” yazılı tabelanın fotoğrafını göndererek yapılan bilgilendirmede şunlar kaydedildi:

“Hayvan dostu bir başkan profili...”

“Yığılca Belediyesi sokak köpekleri ile ilgili örnek denebilecek çalışmalar yapıyor. Belediye çöplüğünün yanına köpeklerin hem doğayla baş başa hem de her türlü konforun oluşturulduğu barınaklar köpeklere hizmet olarak sunuluyor. Belediye sokak köpeklerini kısırlaştırıyor, azgın köpekleri de  bayıltma sistemi ile etkisizleştirerek şehir merkezinden rahat edebilecekleri ortamlarına yani barınağa taşınıyor. Bakıldığı ve araştırıldığı zaman ortaya hayvan dostu bir başkan profili çıkıyor.”

“Belediyemizin kıt imkanlarına rağmen...”

Yığılca Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit'in görüşleri ise şöyle yer aldı: “Onlar için ne kadar emek verdiğimiz ortada değil mi? Belediyemizin kıt imkanlarına rağmen hiçbir maddi fedakarlıktan kaçınmıyoruz. Görevli arkadaşlar tarafından ilçedeki yemek artıkları düzenli şekilde barınaklara bırakılıyor. Köpeklerin su ihtiyaçları da aynı şekilde karşılanıyor. Kısırlaştırma işlemlerini de veteriner hekim eşliğinde yapıyoruz. Hiçbir hayvanımızın en ufak zarar görmemesi açısından gerekli özeni  gösteriyoruz. İmkanlarımız bu, daha fazlasını yapmak tabii ki de isteriz.” 

HABER;C.ÜSTÜNER