12-18 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Hemşireler Haftası dolayısıyla Türk Sağlık Sen Düzce Şube Başkanı Şemsettin Bahadır öğlen saatlerinde yapmış olduğu basın toplantısında sağlık çalışanlarının sorunlarına ve geçtiğimiz yıllarda Üniversite Hastanesinde gerçekleşen yolsuzlukla iddialarına açıklık getirdi ve böyle bir yolsuzlukla ilgilerinin olmadığını ifade etti.



İHMAL VARSA CEZALANDIRILSINLAR



Bahadır, ilk olarak Manisa'nın Soma ilçesinde gerçekleşen maden faciasına değinerek hayatını kaybeden madencilere rahmet, ailelerine de başsağlığı diledi ve ucuz iş gücü temini adına gerekli tedbirleri almayan yetkililerin ihmali var ise Türk Adaletince ağır bir şekilde cezalandırılmalarını temenni etti.



HEMŞİRELERİN YÜZDE 66’SI MOBİNGDEN ŞİKAYETÇİ


Ardından Bahadır, 12-18 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Hemşireler Haftası dolayısıyla bir anket yapıldığını, ankete 2 bin 443 hemşirelenin katıldığını ve ankete göre hemşirelerin yüzde 66,68'inin mobbinge (psikolojik şiddet) maruz kaldıklarını ifade etti.


Bahadır, "Hemşirelerin %38 'inin çalışma hayatındaki en büyük endişe olarak amirr baskısı gördüklerini, yüzde 22,64'ü iş güvencesinin ortadan kalkması olarak ifade ettiğini belirtti. Anket sonuçlarına göre son bir yılda hemşirelerin yüzde 66.68'inin mobbinge, yüzde 62.3'nün işe sözlü veya fiziksel şiddete maruz kaldığı ortaya çıkmıştır. Ankette katılımcılara çalışma koşullarınızı zorlaştıran unsurlar nelerdir diye yöneltilen soruya, hemşirelerin yüzde 41,55'i personel eksikliği, yüzde 23,95'i ücretlerin yetersiz olması olarak ifade etmiştir.Yüzde 34'ü 60 saatin üzerinde nöbet tutmaktadır.%28.28' de nöbet tutmadıklarını ifade etmektedir. Aylık 60 saat'in üzerinde nöbet tutanların oranı %34 iken, %28,28'in hiç nöbet tutmaması, en azından nöbetlerin planlamasında ve nöbetten mütevellit iş yükü dağılımında gerekli ve adil bir personel planlaması yapılmadığının göstergesidir” şeklinde konuşu.



“SENDİKANIN KONUYLA BİR İLGİSİ YOKTUR”



Şemsettin Bahadır, bu sorunların çözüme kavuştuğu fazla çalışma ve mobigten dolayı tükenmişlik sendromuna maruz kalmadığı Hemşireler Haftası diledi.


Bahadır ayrıca Üniversite Hastanesinde birkaç yıl önce meydana gelen yolsuzluk iddiasından dolayı sağlık iş kolunda faaliyet gösteren kamu görevlileri sendikaları ve hastanede çalışanların zan altında kaldığını ve bahsedilen süreç içinde Türk Sağlık-Sen'e böyle bir usulsüzlük ve yolsuzluk bilgisi verilmediğini belirtti. Bahadır, konuyla ilgili bilgisi olan yetkililerin kamuoyunu bilgilendirmelerini, görev yapan sağlık çalışanlarını ve onları temsil ederken hedef tahtasına koyulan sendikacıları töhmet altından kurtarmaları gerektiğini savundu.