Asgari ücretle bir mobilya dükkanında eleman olarak çalışan baba Miktat Varoğlu ve ev hanımı Zülfiye Varoğlu’nun tek çocukları Miraç, elleri ve parmakları olmadan doğdu… 5 yaşındaki çocuklarını götürmedik doktor bırakmayan Varoğlu ailesine Antalya’da bir doktorun tedavi edilebileceğini söylemesi umut oldu. Sol kolunda bir kemik eksikle doğan küçük Mirac’ın ameliyatla takılan cihazla kolunu daha rahat kullanmasının mümkün olduğunu belirten Baba Miktat Varoğlu, tedavisini karşılayamadıklarını dile getirdi.

 

 

 

Yüzde 82 engelli raporu bulunan 5 yaşındaki Miraç için bağlanan engelli maaşı yerine, ameliyat edilmesini istediklerini belirten Baba Varoğlu, çabalarının sonuçsuz kalmasından yakındı.
Baba Miktat Varoğlu, “Doktor bize 2 ya da 3 parmağı olmaya bilir dedi. Bizde bir parmağı olması bile işini görür diye düşündük. Doğduğunda sol kolunda bir kemik eksik çıktı. İlk başlarda tedavisi olur dendi. 4 yıl hastanelere gittik geldik. Bir sonuç çıkmadı. Kolunu biraz açabilse işini daha kolay görecek. Antalya’daki doktor cihaz takabiliriz dedi. 10-15 bin TL’yi bulur dedi. Gereken yerlere başvurduk ama bir sonuç çıkmıyor. Bize aylık bakım ücreti veriyorlar. Vermesinler tedavisi varsa onu yapsınlar. 700 TL verip işin içinden çıkıyorlar.” dedi.

 

Pırıl pırıl gözlerle bakan 5 yaşındaki Miraç seneye ilk okula başlayacak…Bu yıl Anaokula giden Miraç yeme içme gibi günlük ihtiyaçlarını bir nebze de olsa karşılayabiliyor… Ancak anne babasının yardımı olmadan üstünü bile değiştiremiyor. Okulda arkadaşlarının sözlerinin 5 yaşındaki Mirac’ı kötü etkilediğini söyleyen baba Varoğlu, “Arkadaşları falan elleri küçük diye söylüyorlarmış. O da doktora gidince tedavi olacağını düşünüyor.”diye konuştu… Anne Zülfiye varoğlu, çocuğunun hastalığını anlatırken gözleri doluyor ve tedavi edilmesi için çağrıda bulunuyor…

 

Anne varoğlu, “Anne çocuğumun sadece tedavisini istiyorum. İyi bir doktorun üstlenmesini istiyorum. Her şeyi yapabiliyor. Çatal kaşık kullanıyor… Giyinirken sıkıntı yaşıyor… Biraz daha rahat etmesini istiyorum…”dedi.

Haber; S.KAŞKIR