Başta Düzce’nin göbeğinde nefes alınacak nadir noktalardan biri olan Avni Akyol Park’ı olmak üzere kenttin bir çok noktasına yerleştirilen baz istasyonları zaman zaman sağlığa zararlı olduğu endişesi ile vatandaşların tepkisi ile karşılaşıyor.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Düzce’de de vatandaşların şikayetçi olduğu baz istasyonları hakkında konuştu. Şehirlerde gittikçe yayılan baz istasyonların kanser yaptığı algısına ilişkin Bakan Yıldırım, halen “somut tespit” olmadığını vurgularken, güvenlik mesafesinin uluslararası kurallara uygun olduğunu belirtti.

Yıldırım: somut bir tespit yok!

Yıldırım ayrıca baz istasyonlarının ağaç veya sanat eseri gibi “süslenmesini” de değerlendirerek, “Kamufle edilmesi bunun zararlarıyla alakalı olmayıp belediyeler görsel amaçlı birtakım böyle işler yapmaktadır. Yoksa zararlarını gizlemeye yönelik bir konu söz konusu değil. Açıkçası kanser yaptığına dair somut bir tespit yok” dedi. Yıldırım, baz istasyonlarını cep telefonlarıyla kıyaslayarak daha fazla risk oluşturduğunu savundu.

Danıştay yasak koymuştu

Öte yandan Bakan Yıldırım, baz istasyonlarının kanser yaptığına ilişkin somut bir bilgi olmadığını savunurken, Danıştay, yaşam alanları, eğitim kurumları ve çocuk parkları çevrelerine baz istasyonu ile verici kurulmasına imkan tanıyan yönetmeliği iptal etmişti. Danıştay’ın kararına göre kaçak duruma düşen mevcut baz istasyonları ile radyo-TV vericilerinin derhal mühürlenmesi ve kaldırılması gerekiyordu.

Bakan Yıldırım’ın açıklamalarının sağlığa zararlı olduğunu düşünerek baz istasyonlarının kaldırılmasını isteyen vatandaşlar üzerinde ne kadar etkili olur bilinmez…

Haber;S.KAŞKIR