Okullardan sonra, işletmelere de beyaz bayrak! Kaynaşlı’da faaliyet gösteren gıda üretim, satış ve toplu tüketim yerleri, teknik ve hijyenik yönden gıda mevzuatında belirtilen koşullara özenle uydukları takdirde, Kaymakamlık tarafından belgelendirilerek ödüllendirilecek.

mevzuata uyan işyerlerini halka duyurmak ve böylece sektördeki diğer işyerlerini de daha iyi koşulları oluşturmaya teşvik etmek amacıyla 11 Şubat 2016 tarihinde yürürlüğe giren Beyaz Bayrak Ödülü Yönergesi kapsamda işletmeler, 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu ve ilgili mevzuatlar çerçevesinde genel hijyen, özel hijyen gereklilikleri, personel hijyeni, taşıma, ekipman ile ilgili gereklilikler, gıda atığı, zararlı kontrol prosedürleri, su tedariki, gıdalara uygulanabilen hükümler, gıdaların ambalajlanması ve paketlenmesi, ısıl işlem, eğitim ve sunum konularında denetim ekipleri tarafından denetlemeye tabi tutulacak. Yapılan denetim neticesinde puanlama yapılacak ve 100 üzerinden 85 puan alan işletmeler “Beyaz Bayrak” ödülü almaya hak kazanacak. Beyaz Bayrak ödülüne layık görülen işletmeler Kaymakamlığın web sitesinden ve sosyal paylaşım sitelerinden ilan edilecek. İşletmeler bu ödülü reklamlarında kullanabilecek.

Beyaz Bayrak ödülüne layık görülen işletmeler yılda en az 3 kez olmak üzere habersiz olarak denetlenecek,  bu denetim sonucuna göre işletmenin durumu yeniden değerlendirilecek. 

Haber;S.KAŞKIR