Aile Sosyal Destek Programı ile her türlü sosyal soruna müdahale etmeyi amaçlayan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, bu programın ilk adımı olarak da tüm illerde sosyal hizmet merkezleri hizmete sokuyor… Bu kapsamda Düzce’de de sosyal Hizmet Merkezi açıldı. Hastane Caddesi’nde 3 katlı 16 birimden oluşan merkezin açılışına Vali Ali İhsan Su başta olmak üzere protokol üyeleri katıldı.


Vali Su, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın Düzce’ye çok fazla hizmetleri olduğuna dikkat çekti ve kısaca özetledi.


Vali Su, Bugün açacağımız merkezimizle çocuk genç kadın erkek yaşlı engelli tüm vatandaşlara rehberlik hizmeti vereceğiz. Onların diğer kurumlarla ilişkilerinde kolaylık sağlamasını burada yardım sağlayacağız. Engelli engelsiz tüm vatandaşlarımıza yönelik sosyal hizmetleri bütün gayretle sürdürüyoruz. Bizim vatandaşımız her şeyimiz. Devlet vatandaş için var. Esas olan vatandaşın memnuniyeti.” dedi.

Düzce Milletvekili Fevai Arslan, başbakan ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanına teşekkürlerini letirken, sosyal merkez için hayırlı olsun dileklerini iletti.

Arslan, “12 yıl önce evdeki sakat çocuklarımız yaşlılarımızı birlerinden saklarken, bugün benim evimde özürlü çocuğum, yaşlım var diyebilecek düzeye geldik. 10-12 yıldan beri Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, hayal bile edemediğimiz hizmetleri uygulamayı geçirmektedir. İşte o hizmetlerin biri de Düzce’de aile merkezi olarak hizmet verecektir. Bütün bilgiyi toplayacak olan merkez burasıdır. “dedi.


Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ruhi Çokan, sosyal hizmet merkezinde aileye kadınlara engelli ve çocuklara şehit ve gazi yakınlarına yönelik hizmetlerin verileceğini belirtti. Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesildi ve merkez il müdürü Çokan’ın rehberliğinde gezildi.


Vali Ali İhsan Su ve Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, gezinin sonunda merkezin terasından Düzce manzarasını seyretti.


Sosyal Hizmet Merkezinde ailelerin sorunlarını çözecek kurumlara başvuru yapması beklenmeden, bizzat bazı kamu görevlileri ve sosyal hizmet uzmanları aracılığıyla ailelere ulaşılması sağlanacak.


Ailelerin müracaata gerek kalmaksızın sorununun temeline inilerek çözüm yolları araştırılacak. Bulunan çözümün uygulanması adına vatandaş kurum kurum gezdirilmeden ilgili kurumun faaliyetlerinin bir an önce hayata geçmesi sağlanacak. Bu sayede hem hızlı bir çözüm elde edilmiş olacak, hem de tespit edilemeyen ve gün ışığına çıkmayan birçok sosyal sorun aile temelli çözüme kavuşturulacak.

 

Haber;S.Kaşkır