Uzun bir süre kamuoyunu meşgul eden Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Acil Servisi'ndeki hemşire sorunu siyasi ve bürokratların girişimleriyle aşılmaya çalışılmış son olarak ta konuyla ilgili hemşire alımı için döner sermaye izni verilmişti.

 Konuyla ilgili düşüncelerini dile getiren Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Doçent Doktor Bünyamin Dikici, “Döner sermayeden yararlanma izni çıkmadan önce sadece iki kişi hemşire alımları için başvurmuştu. Fakat bu yasanın çıkmasıyla hastanemize başvuran hemşire sayısı 30'u geçti. Alacağımız hemşirelerle birlikte hastanemizdeki hemşire sorunu kısmen çözülecek. Çalışmalarımızda daha da rahatlayacağız.” ifadelerini kullandı.

Yeni yapılan Üniversite Hastanesi inşaatı konusunu da değerlendiren Dikici, ”Çalışmalarımıza tüm hızıyla devam ediyoruz. Şu an herhangi bir sorunumuz yok. Belirtilen sürede bitirmek için elimizden geleni yapıyoruz. Yapılan inşaatta çevre düzeni çalışmalarına başladık. Bu çalışmaları da kısa sürede bitirmeyi planlıyoruz.”şeklinde konuştu.