Günün koşuşturması sırasında çok da önem vermediğimiz, bakımını ertelediğimiz dişlerimiz için Dr. Aliye Aşcı'dan bilgiler aldık.

Diş sağlığmız için macun markasının önemli olmadığını belirten Aşcı, diş ipi kullanmanın diş sağlığımız açısından faydalı olduğunu, diş ipi kullanan hastaların ağız sağlığının çok düzgün olduğunu söyledi ve özel durumlar hariç gargaranın çok tercih edilmemesi gerektiğini ifade etti.



Diş fırçalarken dikkat edilmesi gereken hususları sıralayan Aşcı, macunun çok az miktarda sıkılması ve fırçanın ıslatılmaması gerektiğini söyledi.


Aşcı, diş fırçalama tekniklerini şöyle anlattı.

Alt çene ve üst çenenin ayrı ayrı fırçalanmasının daha fayladı olduğunu söyleyen Aliye Aşcı, ağız açık pozisyonda iken fırçayı dişe yerleştirip diş etinden dişe doğru beş darbe olmak üzere bütün dişlerin ön yüzeyinin fırçalanmasını ve ardından dişlerin arka yüzeyinin de aynı şekilde beş darbe ile fırçalanması gerektiğini, bu şekilde bir fırçalama yapıldığında çok fazla çürük probleminin yaşanmadığını ifade etti.



Aşcı, diş sağlığı için annne karnında alınan vitaminlerin çok önemli olduğnu belirtirken, karbonhidratlı besinlerden mümkün olduğunca kaçınılması gerektiğini söyledi.

Diş fırçalamanın en çok gece yatmadan önce faydalı olduğunu ifade eden Aşcı, gece dişlerimizden besin artıklarını uzaklaştırırsak en temel fırçalamayı yapmış oluruz ifadelerini kullandı.

Haber; E.TINAZ