Hastane ve Muayenehanelerde uygulanan yanlış tedaviler nedeniyle sorunlar yaşayan mağdurlar artık sessiz kalmayacak. Yaşadıkları olayları internette kurulan  “Doktor Mağdurları” adlı sitede anlatan yanlış tedavi mağdurları, seslerini duyurmakta güçlük çekmeleri nedeniyle kendilerini bu sitede ifade etmeye çalışacak.

www doktormagdurlari.com sitesinin ana sayfasında sitenin kuruluş amacının sağlık sektörünün özelleşmesi ile birlikte hastane, muayenehane ve ameliyat parası arasında sıkışıp kalan ve hukuk düzleminde haklarını ararken de sorunlar yaşayan vatandaşların sıkıntılarını duyurarak, özel sağlık sektörünün gelişmesi sırasında ilim ve teknolojinin esas olarak alınmasına katkıda bulunmak olduğu ifade ediliyor.

Sitede yanlış tedavi mağdurlarının yaşadıkları olayları anlatması için bir bölüm açılırken, bu uygulamanın sıkıntılarına normal yollardan çözüm bulamayan mağdurların bir e-şikayet platformuna dönüşmesi bekleniyor.

Düzce’de sağlık sektöründe yaşanan sıkıntılardan vatandaşların da böyle bir platformu değerlendirebileceği, vatandaşların yaşadıkları olayların kanıtlanmasının zor olması nedeniyle hukuki yollara başvurmadıkları, bu durumun da böyle olayların önüne geçilmesini daha zor hale getirdiği değerlendirmeleri yapılıyor.