Bakan Akdağ, İzmir'de düzenlediği sohbet toplantısında, Türkiye'de geçmiş yıllarda sağlık açısından büyük sorunlar yaşandığına dikkati çekerek, şöyle konuştu:

''Türkiye, son 7 yılda sağlık açısından çok farklı bir dönüşüm yaşadı. Bu dönüşüm sayesinde vatandaşımız sağlık hizmetine çok daha kolay ulaşıyor. Vatandaşımız, işçimiz, eskiden SSK hastanesinde bir şekilde doktor karşısına çıkma fırsatı bulmuşsa bodrum katında saatlerce ilaç kuyruğunda beklerdi, bekletilirdi. Kırık dökük ambulansa vatandaş alınırken ondan mazot parası istenirdi. Vatandaşımız yeşil kartlı ise kaymakamların kapısında reçetesinin bedelini almak için ciddi sıkıntı yaşardı. Türkiye'de şükürler olsun artık bunlar yaşanmıyor.

Konuşmasına, ''Önemli bir hastalığınız varsa mutlaka bir muayenehanenin kapısına gidip orada önemli para ödemek zorunda kalırdınız. Artık Türkiye'de bunlar büyük ölçüde yaşanmıyor'' diye sürdüren Bakan Akdağ, 'Tam Gün Yasası' ile önümüzdeki bir yıl içinde hiç yaşanmayacak hale geleceğini vurguladı.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, şöyle konuştu:
''Bugün ülkenin dört bir yanında kanamalı bir annemizi, 70 yaşında kalp krizi geçiren dedemizi, ilçede dünyaya gelen prematüre bebeğimizi helikopter ambulansla merkezdeki gelişmiş hastanelere ulaştırıyoruz. Türkiye bu hususta büyük mesafe aldı. Artık insanlarımız, sağlığın bir insan hakkı olduğunu hissederek yaşamlarını devam ettiriyor. İnşallah eksikler de önümüzdeki yıllarda tamamlanacak. Türkiye'yi bu noktaya getiren halkın iradesidir, istikrarıdır, kararlılıkla yapılan sağlık dönüşümüdür.''

EMEKLİLİK YAŞI SORUSUNA CEVAP
Toplantıya katılanlardan birinin emeklilik yaşı konusunda düzenleme yapılıp yapılmayacağına ilişkin sorusunu da cevaplandıran Bakan Akdağ, Türkiye'nin dış borcunun en önemli sebeplerinden birinin erken emeklilik olduğunu söyledi.
Çalışan birinin ödediği emeklilik primlerinin ancak 10 yıllık emeklilik maaşını karşıladığını anlatan Akdağ, ''Kalanını emekli olmayanlar ödüyor. Ben 50 yaşındayım, bana 'emekli ol' deseler tuhafıma gider. Daha yeni ısınıyorum. Ülkemizde bu yanlışı daha önce yaptılar. 20-30 yıl içinde emeklilik yaşı 65'e uzayacak. Bir taraftan da ortalama yaşam süresi uzuyor. Bir insanın sürekli hastalığı oluyor, onlar erken emekli oluyorlar. Sağlıklı bir insanı 40 yaşında emekli etmişler'' diye konuştu.