Haziran 2009`da TBMM Sağlık Komisyonu`nda tartışmalarla kabul edilen ancak Gelen tepkiler üzerine bir süre askıya alınan tasarıyı Hükümet.in bu ayın ikinci haftasında Genel Kurul gündemine getireceği öğrenildi.
Hükümet, gelen tepkiler üzerine bir süre askıya aldığı, ve TBMM Genel Kurul gündeminde bekleyen, doktorlar için "Tam Gün Yasa Tasarısı" olarak adlandırılan, düzenlemeyi Ocak ayının ikinci haftasında gündeme alıyor.
Haziran 2009`da TBMM Sağlık Komisyonu`nda kabul edilen Üniversite ve Sağlık Personelinin Tam Gün Çalışmasına ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısına göre, devlet veya üniversite hastanelerinde görev yapan hekimler, özel hastanelerde çalışamayacak, muayenehane açamayacak. Buna göre, personelin katkısıyla elde edilen döner sermaye gelirlerinden personele bir ayda yapılacak ek ödemenin tutarı, ilgili personelin bir ayda alacağı aylık ek gösterge dahil yan ödeme ve her türlü tazminat makam, temsil ve görev tazminatı ile yabancı dil tazminatı hariç toplamının; klinik şefleri ve şef yardımcıları ile uzman tabip kadrosuna atanan profesör ve doçentlerde yüzde 800`ünü geçemeyecek. Bu ödemeler, uzman tabip ve tıpta uzmanlık mevzuatında belirtilen dallarda bu mevzuat hükümlerine göre uzman olanlar ile uzman diş tabiplerinde yüzde 700, pratisyen tabip ve diş tabiplerinde yüzde 500, idari sağlık müdür yardımcısı, hastane müdürü ve eczacılarda yüzde 250, başhemşirelerde yüzde 200, diğer personelde ise yüzde 150 ile sınırlı olacak. İşin ve hizmetin özelliği dikkate alınarak yoğun bakım, doğumhane, yeni doğan, süt çocuğu, yanık, diyaliz, ameliyathane, organ ve doku nakli, acil servis ve benzeri hizmetlerde çalışan personel için yüzde 150 oranı, yüzde 200 olarak uygulanacak.