Aldığı canlarla dünyayı kasıp kavuran domuz gribi yine gündemde. Düzce’de Üniversite hastanesinde üç kişinin domuz gribi şüphesiyle tedavi altına alındığı iddia edildi. Konuyla ilgili Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi yazılı bir açıklama yaptı. Doçent Doktor Şükrü Öksüz’ün açıklamasında;

“Üniversitemiz Hastanesine şimdiye kadar üç influenza A virüs (H1N1) şüpheli hasta müracaat etmiştir.
Bu hastalardan bir tanesi solunum sıkıntısı sebebiyle hastanemize müracaat etmiş olup yoğun bakımda takip ve tedavisi yapıldıktan sonra genel durumu toparlaması üzerine servise alınmış ve tedavisine burada devam edilmiştir. Şu an genel durumu iyi olan hastanın taburcu edilmesi planlanmaktadır.
İkinci vaka yine mevsimsel grip ön tanısıyla hastanemize müracaat etmiş olup, olası H1N1 ön tanısı ile solunum örneği alındıktan sonra tedavisi yapılmış ve bugün itibarıyla şifa ile taburcu edilmesi planlanmaktadır.
Üçüncü şüpheli vaka dün akşam Akçakoca Devlet Hastanesinden solunum sıkıntısı sebebiyle hastanemize sevkle gelmiş olup tedavisine başlanmıştır.

Ön tanı alan tüm bu vakaların kesin teşhisi;  İl Sağlık Müdürlüğünce görevlendirilen personel tarafından alınan numunelerin Sağlık Bakanlığı tarafından çalışılması ve sonuçların doğrulanmasıyla olmaktadır.Bu üç vakadan sadece bir vakaya (birinci vaka) ait Sağlık Bakanlığı tarafından test sonucu İl Sağlık Müdürlüğüne ulaşmış, belgegeçer yoluyla da tarafımıza bildirilmiş, ancak resmi yazı henüz tarafımıza ulaşmamıştır.” denildi.

Haber;Y.Sever