Amsterdam üzerinden İstanbul'a gelen kişide, termal kamera aracılığıyla yüksek ateş belirlendi. Yapılan tetkikler sonucu bu kişide ''domuz gribi'' virüsü çıktı. Bu kişiyle birlikte uçakta bulunan diğer yolcularda tehdit altında bulunuyor.


26 yaşındaki Iraklı hasta, Haseki Hastanesi'nde gözetim altında tutuluyor. İzole edilmiş odada tutulan hastanın yanına doktorlar ve diğer sağlık görevlileri özel maskeyle giriyor. Turistin, 6 kişilik ailesi de gözetim altına alındı ve aileden de numuneler alınıyor. Aileye, koruma amaçlı ilaçlar veriliyor. Diğer taraftan turiztin beraberinde getirdiği ailesinden eşinde de domuz gribi olduğu öğrenildi.

Uçaktaki yolcu sayısı 163

Sağlık Bakanlığı hasta ile aynı uçakta seyahat eden 163 yolcunun listesini çıkardı, 96 yolcu İstanbul'da uçaktan indi. ABD'li hastanın temas ettiği yolcular yakından izleniyor. Hastalığın kuluçka dönemi ortalama 7 gün sürüyor.


Uçaktaki yolcularla irtibata geçen bakanlık yetkilileri, 96 kişiyi hastalıkla ilgili bilgilendirdi. Sağlık Bakanı Recep Akdağ, hastanın genel durumunun iyi olduğunu ve alınan numunelerin Dünya Sağlık Örgütü'ne de gönderileceğini söyledi.


Bakan Akdağ, domuz gribinin doğrudan doğruya giriş sırasında tespit edilmesinin virüsün yayılmasını kontrol etmek için önemli bir şans olduğunu vurguladı. Akdağ, alınan tüm önlemlere rağmen virüsün başka kişilerde de görülebileceğini ve asıl amacın yayılma hızının yavaşlatılabilmesi olduğunu dile getirdi. Sağlık Bakanı, Hastanın temas ettiği kişilerde 21 Mayıs'a kadar hastalık belirtisi görülebileceğini ifade etti.