Türk Sağlık-Sen Düzce Şube Başkanı Şemsettin Bahadır, döner sermaye sisteminde adaletsizliğin bitirileceğine artırılmış olduğunu söyleyerek, çalışanların çözüm isterken yeni sorunlarla karşılaştıklarını vurguladı.

Bahadır, “ Entegre hastanelerde ve toplum sağlığı merkezlerinde düşük döner sermayeler nedeniyle çalışanlar mağdur edilmektedirler.Tüm bunlar yaşanırken döner sermaye yönetmeliğinde yapılan bir değişiklikle sağlık çalışanlarının özellikle Atatürk Devlet Hastanesi ve Akçakoca Devlet Hastanesi  döner sermayelerinde 200 TL ile 1000 TL’ye varan düşüşlere neden olunmuştur. Adaletsizlik bitirileceğine arttırılmış, Çalışanlar çözüm isterken yeni sorunlarla karşılaşmışlardır. Döner sermaye sistemi tüm bu sorunlarla çalışma hayatını sağlık çalışanlarına adeta zindan ederken, döner sermayelerin emekliliğe yansıtılmaması da sağlık çalışanlarına emekliliği zehir etmektedir. Zorlu geçen ve uzun süren bir çalışma hayatının ardından alınan maaşla sıkıntı çekmeden hayatını sürdürebilmenin tanımı olan emeklilik ne yazık ki sağlık çalışanları için bir hayal olmuştur.” Dedi.

Sağlık çalışanlarının endişe içinde emekliliklerini beklediklerini belirten Bahadır, döner sermayenin emekliliğe yansıtılmasının gerekliğini anlattı. 

Bahadır, “ Onları bu endişeden kurtarmak, emeklilikte sıkıntı çekmelerinin önüne geçmek için yapılacak tek bir iş vardır. O da döner sermayelerin emekliliğe yansıtılmasıdır. Türk Sağlık-Sen olarak bu konuda başlattığımız dilekçe kampanyasına gösterdiği yoğun katılında bu hakkın ne kadar çok istendiğinin kanıtıdır. Bugün biz bu haklı talebi bir kez daha dile getiriyor ve döner sermayeleri emekliğe yansıtın diyoruz. Maliye ve Sağlık Bakanlığı’nı bu konuda adım atmaya davet ediyoruz.” Şeklinde konuştu.

Haber; H. İŞCAN