Hacıahmetler Köyünde  oluşturulan ,  köy halkından büyük tepki toplayan çöp alanı ile ilgili olarak yapılan haberler üzerine  Beyköy Belediyesi çöp alanını  toprakla kapatma yoluna gitti. Ancak büyük bölümü hala açıkta olan çöplükteki yangının önüne geçilmesi yine de mümkün olamadı.

 

Hacıahmetler köyüne 50 Metre mesafede oluşturulan ve Beyköy ve OSB’nin katı atıklarının depolandığı,  kaldırılması için köy halkının Mayıs başında valiliğe dilekçe verdiği çöp alanının ıslah çalışmaları “dostlar alışverişte görsünler” diye tabir edilen bir anlayışla yapıldı.

 

Henüz görece küçük sayılabilecek bir alanda olmasına karşın  geçtiğimiz hafta sonu  başlayan yangın nedeniyle çevreye kötü bir duman yayan alandaki çöplerin üzeri toprakla kapatılmaya başlandı. Ancak toprak yığınlarının altından bile dumanın sızdığı dikkat çekerken, çöp alanının sadece küçük bir bölümünün toprakla kapatıldığı, kalan bölümün ise hala açıkta olduğu dikkat çekti.

 

Köy halkının tepkisini çekmeye devam eden çöp alanının buradan kaldırılması için Hacıahmetler Köyü Muhtarı Aziz Mutlu tarafından valiliğe dilekçe verilmiş, dilekçede köy halkının sıcakların artması ile birlikte koku ve dumandan etkilenen köy halkının geceleri uyku sırasında nefes darlığı sıkıntısı yaşamaya başladığı dile getirilmişti.