Bu hafta dünyada yaygın olan verem hastalığı ile mücadele haftası. Haftanın önemiyle ilgili
Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anablim Dalı, Düzce İl Sağlık Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalıklar Şubesi ve Düzce Verem Savaş Dispanseri ile birlikte Veremle Savaşta Düzce konulu bir toplantı gerçekleştirdi.

Toplantı, valilik toplantı salonunda gerçekleşti. Toplantının açılış konuşmasını Düzce İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Rıfat Poyraz yaptı. Poyraz, günümüzde verem hastalığının hala yaygın olduğunu ve verem hastalığının %100 tedavisinin artık mümkün olduğunu söyledi. Rıfat Poyraz, verem hastalığının bulaşıcı olduğuna dikkat çekerek 'hasta kişi tedavi edilmediği zaman 10-15 kişiye bulaşıyor ve verem tedavisi çok uzun süren hastalıktır' dedi.

İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Rıfat Poyraz, Düzce'nin veremle savaşta çok başarılı olduğunun altını çizerken, Türkiye'de veremle mücadele eden en iyi ilk 6 kuruluş içerisinde olduklarını bu mücadelede Düzce Üniversitesi Araştırma Ve Uygulama Hastanesi'nin yerinin çok büyük olduğunu da ifade etti.

Toplantıda konuşan Düzce Verem Savaş Dispanseri Hekimi ve İl Koordinatörü Dr. Ömür Albayrak ise dispanserde uygulanan tedavi yöntemlerinden bahsederek verem ile savaşta Türkiye ve Düzce'nin rakamsal verilerini paylaştı.


Toplantının sonunda ise Prof. Dr. Peri Arbak, Prof. Dr. Ali Nihat Annakkaya, Düzce İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Rifat Poyraz ve Düzce Verem Savaş Dispanseri Hekimi ve İLKoordinatörü Dr. Ömür Albayrak katılımcıların sorularını yanıtladılar.