Dünya Çevre Günü dolayısı ile bugün İl Çevre ve Orman Müdürlüğü tarafından bir etkinlik düzenlendi. Anıtpark’a çelenk sunumu içe başlayan etkinliğe Vali Yardımcısı İlhan Turgut, Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Tanyel, Çevre Orman İl Müdürü Oğuz Bayazıt, bazı kurum müdürleri, çevre orman müdürlüğü personeli katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Çevre Orman Müdürü Oğuz Bayazıt, Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Daha sonra yaptığı konuşmasında çevre bilincine dikkat çeken Bayazıt, çevrenin korunması ve çölleşmenin önlenmesi için çalışmalar yaptıklarını ağaç dikme kampanyaları ile bu duyarlılığı artırmak istediklerini vurguladı.
Bayazıt’ın yaptığı konuşmanın ardından buradaki program sona erdi. Tören daha sonra Gençlik Merkezi Konferans salonunda devam etti.

Buradaki programda Ulusal İzci Andı okundu. “Bu Dünya Bizim” konulu resim yarışmasının ödül töreni yapıldı. Ardından çevre konulu sinevizyon gösterisi izlendi.

Gösterinin ardından en çevreci sanayi kuruluşlarına ödülleri takdim edildi. Folklör gösterileri ile son bulan programın ardından “Bu Dünya Bizim” konulu resim sergisi ve “Doğa Manzaraları” adlı fotoğraf sergisi gezildi.

Haber; R. BAL