İl Kültür ve Turizm Müdürü Özcan Budak’ın 27 Eylül Dünya Turizm Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.Dünyada turizm bilincinin geliştirilmesi, çevresel ekonomik, sosyal ve kültürel değerlerin korunması için Dünya Turizm Örgütü’nün (WTO) önerisiyle Birleşmiş Milletler İspanya’nın Torremolinos şehrinde yaptığı bir toplantıda 27 Eylül gününün 'Dünya Turizm Günü' olarak ilan edildiğini anımsatan Budak, açıklamasını Düzce'nin turizmdeki durumu ile sürdürdü.

KORUMAK, YAŞATMAK VE TANITMAK

Budak, "Düzce, iklimi, doğal kaynakları, bozulmamış doğası, tarihi, kültürel değerleri, yerel yaşam tarzı ve gelenekleri, coğrafi konumu nedeni ile ana pazarlara yakınlığı (karayolu, denizyolu, havayolu, demiryolu), bir üniversite kenti oluşu, genç ve dinamik nüfusu, alternatif turizme uygunluğu, dört mevsim turizm imkanları, temiz sanayisi ve sulu tarımı ile gelecek vaat eden genç bir ilimizdir. Düzce’de turizm sektörünün, ilin ekonomisi içindeki yerinin önemi ve ilin kalkınmasında üstleneceği görev konusunda genel bir görüş birliği vardır. Alt ve üst yapının geliştirilmesi, alternatif turizm türlerine yönelinmesi, tanıtım ve pazarlama konularının etkin hale getirilmesi halinde ilin bu potansiyellerden daha fazla yaralanması mümkün olacaktır. Bunun için Düzce’nin turizm potansiyelleri belirlenmiş, çalışmalar yapılmış ve yapılmaktadır. Öncelikli görevimiz; bize bahşedilen bu güzel doğa ve çevreyi bozmadan korumak, yaşatmak ve tanıtmaktır." ifadelerini kullandı.

TURIZM; SEVGİ, BARIŞ, KARDEŞLİK VE HOŞGÖRÜDÜR

"Turizm; sevgi, barış, kardeşlik ve hoşgörüdür" diyen Budak, şu ifadelerle açıklamasını noktaladı: "Bir bölgenin turizmde gelişmesi için; doğayı ve kültürel değerleri turizme, turizm ve doğayı da kültürel değerleri bir araya getirerek bütünleştirmektir. Gerçek turizmde ustalık bunu başarmak, dünü bugüne, bugünü de yarına aktararak yaşatmaktır. Bu vesile ile 27 Eylül Dünya Turizm Günü’nü kutlar, ilimize, ülkemize ve dünyamıza sevgi ve barış getirmesini dilerim." 

 

Haber: C. Üstüner