Düzce Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Düzce’de bir ilki daha gerçekleştirerek 65 yaşındaki hastaya açık kalp ameliyatı yaptı. Düzce Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi bünyesinde, Kalp Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Murat Dikmengil ve ekibi Prof.Dr. İlhan Mavioğlu, Op. Dr. Ekin İlkeli, Op. Dr. Tarhan Çınar ve Dr. Ayşegül Koç tarafından ilk açık kalp ameliyatı yapıldı. 65 yaşındaki İsmail Varol’un 6 tıkalı kalp damarına başarı ile by-pass yapıldı.

GÜN GEÇTİKÇE GELİŞMEYE DEVAM EDİYOR

Ameliyatı gerçekleştiren Prof. Dr İlhan Mavioğlu ve Op. Dr. Ekin İlkeli, ihtiyaç duyulan tecrübeli sağlık personeli ile alt yapı ve malzemelerin sağlanmasında emeği geçen Düzce Üniversitesi Rektörlüğüne, dekanlığına, İl Sağlık Müdürlüğü ile hastane yönetimine teşekkür ederek, “Hastanemizde zaten açık ve kapalı yöntemle damar ameliyatların gerçekleştiriyoruz. Bunların yanı sıra koroner bypass, kapak ameliyatları gibi açık kalp ameliyatları da üniversitemiz hastanesinde yapılmaya başlandı. Üniversitemiz Uygulama ve Araştırma Hastanesi gün geçtikçe gelişmeye devam ediyor.” ifadelerini kullandı.

KOMŞU İLLERE GİTMEYE GEREK YOK

Hastaların komşu illerdeki hastanelerine gitmeye gerek kalmadan üniversite hastanesinde tanı ve tedavilerini yaptırabilmesinin önemine değinen İlkeli, bu konuda yapılan çalışmaların iyi bir noktada olduğunu vurguladı. İlkeli, Kalp Damar Cerrahisi ameliyatlarının yapılması ve artmasıyla hastalara verilen hizmetin yanı sıra Tıp Fakültesi’ndeki öğrenci ve asistan eğitimine de katkıda bulunduğunu ifade ederek, tanı ve tedavide diğer branşlarla birlikte ortak yaklaşım sağlanmasının, özellikle üniversiteler ile eğitim ve araştırma hastanelerinde öneminin büyük olduğunu belirtti. İlkeli, bölümde yapılan faaliyetlerin bilimsel ortamlarda sunulması ve yayınlanmasının da kendileri için diğer önemli bir öncelik olduğunu sözlerine ekledi. Op. Dr. Ekin İlkeli, uzun yıllardır çevre illere taşınmak zorunda kalan hastaların artık üniversite hastanemizde tedavi olabildiklerini söyleyerek, sadece Düzce’den değil il dışından gelen hastalara da hizmet vermelerinin sevindirici bir gelişme olduğunu kaydetti.

Haber: P. YILDIRIM