Düzce Üniversitesi'nde, İzmit Kavak ve Hızlı Gelişen Orman Ağaçları Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü'nden Emekli Öğretim Üyesi Doçent Doktor Ali Sencer Birler tarafından 'Türkiye'de Endüstriyel Ağaçlandırma Yatırımlarının Önemi ve Milli Ekonomiye Katkıları' konulu konferans düzenlendi.

Düzce Üniversitesi'nin sosyal tesisleri salonunda konuşma yapan Birler, Düzce Üniversitesi Orman Fakültesi'nin çok iyi olduğunu söyledi. Birler, Türkiye'de yılda 5.5 milyar metre küp odun tüketildiğini ve üretilen odunun ise 3.5 milyar metre küp olduğunu belirtti. Bu aradaki farkı insanların tasarruf yaparak koruması gerektiğine de değinen Birler “En kıymetli varlığımız olan ormanlarımızı korumalıyız.” dedi.

Birler, ayrıca “Kağıt üretiminde ormanlarımızın büyük bir bölümü yok oluyor. Hammaddemizi başka yerlerden bulmamız gerekiyor. Oysa Türkiye'de yılda 1.5 milyar kağıt üretiliyor ve 2.5 milyar kağıt tüketiliyor. Kağıt geri dönüşümünde devletimizin ve belediyelerimizin ilgisiz davranıyor. Harcadığımız kağıtların yüzde 50'sini geri dönüşüm ile tasarruf yaparsak Türkiye'de üretilen kağıt miktarı ile harcanan kağıt miktarı arasındaki farkı kapatabiliriz.” ifadelerini kullandı.