14 mart Tıp Bayramı nedeniyle Türkiye genelinde doktorlar sorunlarını duyurabilmek amacıyla  iş bırakma eylemi yapacak. 

Yarın saat 10.00-12.00 saatleri arasında yapılacak olan eyleme Düzce’den katılım olup olmayacağı ile ilgili görüşlerini aldığımız Türk Tabipler Birliği Bolu Düzce Odası yönetim kurulu üyeleri Doktor Necmettin Tatlı ve Doktor Ahmet Hacıahmetoğlu bu kararı hekimlerin kendisinin vereceğini söylediler.

Doktor Necmettin Tatlı, hekimlerin özlük haklarını değil sağlık piyasasının taleplerine öncelik tanıyan anlayışın değişmesi gerektiğini söylerken, sağlık ortamında yaşanan sorunların sistemden k aynaklı olduğu ortadayken, hekimleri hedef olarak gösteren söylemlerin ortaya çıktığını, hekimlere yönelik şiddet ortamının rahatsızlık verici olduğunu ifade etti.

Kamuoyunda Tam Gün Yasası olarak bilinen yasa konusuna Türk Tabipler Birliği’nin olumlu bakabileceğini söyleyen Tatlı ve Hacıahmetoğlu, ancak içerik itibarıyla yasanın hekimlerin aleyhinde düzenlemeler barındırdığını, özlük haklarında herhangi bir iyileştirme  olmadığını, Yasa çıktığı zaman bir hekimin devletten ayrılsa bile bir işyerinde çalışabileceğini  dile getirdiler. Bu durumun tam gün yasası çıktığı zaman kamuda doktor kalmayacağı endişesi ile hekimlerin önünü tıkama amacı taşıdığını belirten Tatlı ve Hacıahmetoğlu, grevli ve toplu sözleşmeli sendikal hakların adının bile edilmediğini dile getirdiler.

Tıp Bayramı nedeniyle Türk Sağlık Sen düzce İl Başkanı Şemsettin Bahadır da  yazılı bir basın açıklaması yayınladı. Bahadır, Kamu Hastane Birlikleri Yasası ile hastanelerin özelleştirilmeye çalışıldığını, tüccarların bile yer aldığı ancak çalışanların temsil edilmediği hastane birlikleri yönetim kurulu’nda birçok yetkinin kişilerin insafına bırakıldığını ifade etti. Yasa ile hastanelerin birer rant merkezi, yerel siyasetçilerin yön vereceği kurumlar haline geleceğini düşündüğünü belirten Bahadır, yine de tüm olumsuzlukların gölgesinde 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutladığını dile getirdi.