Yapımı yılan hikayesine dönen 300 Yataklı Devlet Hastanesi bir türlü bitmek bilmezken, kış aylarında grip salgını nedeniyle Atatürk Devlet Hastanesinde yaşanan yoğunluk, fiziki mekan yetersizliğini gündeme getiriyor… Devlet hastanesinde yaşanan yoğunluk zaman vatandaşları çileden çıkarırken, sağlık çalışanları da bu kıt imkanlarda hizmet vermekte zorlanıyor.

HAVASIZ ORTAM, KALABALIK VE UZAYAN KUYRUK

Birçok kez ihalesi feshedilen 300 yataklı devlet hastanesi inşaatı kör topal ilerlerken Düzce Devlet Hastanesi Acil Servise başvuran vatandaşalar saatlerce kendilerine gelecek sırayı bekliyor. Prefabrik yapıda hizmet veren acil serviste artan yoğunluk sıra bekleyen hasta ve hasta yakınları için güçlük yaşatıyor. Havasız ortam, kalabalık ve uzayan kuyruk sıra bekleyenlerin de sinirlerini geriyor…

 



Yılbaşından bu yana 4 bin 583 hastanın giriş yaptığı hastanede az sayıda sağlık personeli çalıştığı iddiaları da gündeme gelmişti. Bugün dahi yaşlı ve kadın hastalara öncelik verilen devlet hastanesinde 3 doktorun görev yaptığı öğrenilirken, görev yapan doktorların da yetersiz kaldığı ve devlet hastanesinde zaman zaman yığılmaların olduğu gözlendi.

Devlet hastanesinin yetersizliğinden yakınan ve kimi zaman çileden çıkan bazı vatandaşlar ile güvenlik görevlileri arasında kısa süreli tartışmaların olduğu görülüyor.300 yataklı devlet hastanesinin bitmesini dört gözle bekleyen Düzce halkı, prefabrik yapıda bulunan devlet hastanesinden kurtulacağı gün için sabırsızlanıyor.

PARKLANMA CİDDİ SIKINTI

Acil servisin tek sorunu maalesef fiziki yetersizlik değil. Acil servis ve yatan hasta servisinin prefabrik olmasının yanı sıra zaman zaman gündeme getirdiğimiz acil önündeki park sorunu hala çözülemedi.

 



Trafik kazası, düşme, yaralanma gibi birçok vakanın geldiği Devlet Hastanesi Acil Önünde bilinçsiz park yapımı nedeni ile ambulanslar acil servis önüne hastalarını güçlükle ulaştırıyor.
Düzce halkının bu mağduriyetinin ne zaman giderileceği merak konusu olurken 300 yataklı devlet hastanesi ve Düzce’nin başta gelen sorunlarından olan park sonunun da bir önce ele alınması gerekiyor.

NÖBETÇİ ECZANE YETERSİZLİĞİ

Düzce’de sağlık sektöründe tek sorun ne yazıkki bunlarla da sınırlı değil. Her geçen gün büyüyen ve nüfusu artan Düzce’de nöbetçi eczane sayısının azlığı vatandaşların tepkisine neden oluyor. Vatandaşlar, akşamları Düzce merkez ve Kalıcı Konutlar olmak üzere sadece 2 tane hizmet veren nöbetçi eczanede sıra beklemekten şikâyetçi… Sadece 2 nöbetçi eczanenin hizmet vermesi gecenin bir vakti ya da tatil günlerinde acil ilaç almak isteyen özellikle aracı olmayan vatandaşlara büyük sıkıntı yaşatıyor… Nöbetçi eczanelerin yetersizliği nedeniyle vatandaşlar uzun saatler sıra beklemek zorunda kaldıklarını ve sadece 1 deponun bulunması nedeniyle zaman zaman ilaç bulamama sıkıntısı ile karşı karşıya kaldıklarından yakınıyor…

Eczacılar ise bu konuda ikiye bölünmüş durumda… Nöbetçi eczane sayının artırılmasını isteyen bir kesimin yanı sıra bir kısım eczaneler nöbetçi eczane sayısının yeterli olduğu ve eczanelerde bir yığılmanın bulunmadığını ve uzun kuyrukların oluşmadığını savunuyor. Merkezde 2 nöbetçi eczane olmasının adaletsizliğe yol açacağı, konum olarak hastaneye yakın olan nöbetçi eczanelerde yine yığılmaların olacağı bize aktarılan görüşler… 



Haber: İ. KELEŞ