toplantısına gelmesi beklenen Sağlık Sen Genel Başkanı Metin Memiş, hava koşulları nedeniyle katılamadı. Sağlık-sen teşkilattan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Kemal Çırak ve Eğitim ve Sosyal ilişkilerden sorumlu Genel Başkan yardımcıları Abdülaziz Arslan gecikmeli olarak toplantıya katılırken,  Sakarya Şubesi Başkanı Abdullah Sönmez,  Bolu Şubesi Başkanı Sami Yılmaz ile davetliler hazır bulundu.

Toplantı öncesi sorularımızı cevaplandıran Sağlık-Sen Düzce Şubesi Başkanı Ayhan Büyükbingöl,  toplu sözleşme görüşmelerinin 1. Döneminde yüzde 6, ikinci döneminde yüzde 5 zam sağlandığına dikkat çekti.  22 adet kazanım elde ettiklerinin altını çizen Büyükbingöl, artık birinci Önceliklerinin döner sermayedeki adaletsizliği ortadan kaldırmak olduğunu söyledi.

DÜZCE'DE SÖZLÜ VE FİZİKİ ŞİDDET VAR

Büyükbingöl, Düzce’de Sağlık çalışanlarına yönelik sözlü ve fiziki şiddetin çok fazla olduğuna dikkat çekti.  Sağlık-sen’in bu konuyu gündeme aldığını belirten Büyükbingöl, çalışmalardan bahsetti:

“Şiddet uygulayanların 6 ay gibi bir süre sağlık sigortalarının kesilmesi için çalışma yapılıyor. Yine hapis cezaları düşünülüyor.”

Memur-Sen İl Başkanı Orhan Kılıç toplantıda yaptığı konuşmada sendikacılığın önemine vurgu yaptı ve 2015 yılında önemli kazanımlar elde ettiklerini söyledi.

Yemek ikramının ardından il divan toplantısına geçildi.

Haber;S.KAŞKIR