Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, haftanın iki günü başkan vekili, başkan yardımcıları ve gündemle ilgili daire müdürlerinin katılımıyla gerçekleştirdiği Yönetim Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda ÇED Daire Başkanlarıyla buluştu. Toplantıda Düzce'nin hava kirliliği sebepleri ve mücadele yöntemlerini masaya yatırıldı ve bazı kararlar alındı.

Düzce'ye Mobil Ölçüm İstasyonu

Buna göre Valilik önünde kurulan mobil istasyonun yapacağı ölçümler değerlendirilerek ÇED, Düzce'de yeni istasyon binaları da kurabilecek.

Sıkı Denetim Geliyor

Toplantıda geçen hafta Düzce Belediyesi Zabıta ekiplerinin yaptığı denetimlerde 29 satış noktasından sadece 2'sinde ruhsatsız satış yapıldığını, bayilerden hiçbirinde standarda uymayan kömür tespit edilmediğini bildirildi. Böylece Ocak ayından itibaren kömür satış bayilerine bilgilendirici eğitimler verilecek. Şehre kalitesiz kömür girişini önlemek üzere de mutlaka Kömür Kontrol Noktası kurulacak. Hava kirliliği ile mücadele için kazan yakma yöntemleri hakkında da bilgilendirme yapılacak.

Düzce'ye Estetik Kurulu

Başkan Keleş başkanlığında toplanan Yönetim Koordinasyon Kurulu'nda, Düzce Estetik Kurulu kurulması da görüşüldü. İstanbul Caddesi başta olmak üzere Düzce'nin tamamında trafik yönlendirme ve reklam tabelaları dahil yeni bir kentsel tasarım çalışmasında yönlendirici görev yapacak olan Estetik Kurulu'nda kimlerin olacağı gelecek toplantılarda belirlenecek. 

Haber;S.KAŞKIR