Düzce Üniversitesi ve Düzce Çocuk ve Genç Diyabetliler Derneği tarafından diyabetli çocuklara yönelik 5 günlük yaz kampı düzenlendi. Yaşam boyu insülin almak zorunda olan Düzce, Bolu, Sakarya, İstanbul, Ankara ve Manisa gibi illerden gelen 70 çocuk ve genç, uzman doktorlar ve diyetisyenler gözetiminde kamp girdi.Diyabetle bir ömür yaşamak zorunda olan çocuk ve gençlere yönelik kamp süresince resim, beceri, akran eğitimi gibi sosyal alanlarda atölye çalışmaları yapılırken, diyabet eğitimi verildi. Kampın son gecesinde ise çocuk ve gençler canlı müzik eşliğinde eğlendi.

Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof.Dr. Onur Özlü ve Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi Düzce Çocuk ve Genç Diyabetliler derneği başkanı Prof. Dr. İlknur Arslanoğlu Kamp hakkında bilgiler verdi.
Başhekim Prof. Dr. Onur Özlü; Diyabet ve Spor Çalıştay’ı ile yaz kampını gerçekleştirdiklerini ifade ederek emeği geçenlere teşekkür etti.

Düzce Çocuk ve Genç Diyabetliler Derneği başkanı Prof. Dr. İlknur Arslanoğlu ise yapılanları şöyle paylaştı:

“ Zonguldak, Bolu, Düzce ağırlıklı ama Sakarya, Ankara, Manisa gibi illerden gençlerimiz var. 6.sını düzenlediğimiz etkinlik duyulmaya ve yayılmaya başladı.  Bu etkinlikle eğitim motivasyonla akran paylaşımı yapıyoruz. Kampta birlikte yemek yiyip, karbonhidrat sayımını öğretiyoruz. Diyabette bu çok önemli.  Çünkü artık diyabette yasak yok. Şeker yemeyin yok. Sadece insülin yedikleri karbonhidrat kadar almaları gerekiyor.  Spor hocalarımız ve diyetisyenlerimiz eğitimler veriyor. Eğlenerek diyabeti öğreniyorlar.”dedi.