Kutsallığı deyimlere, atasözlerine konu olan, vatandaşın sofrasından eksik etmediği ve en fazla tüketilen gıda maddelerinin başında yer alan ekmek bundan sonra daha sağlıklı hale geliyor.

Tebliğ taslağına göre, normal ekmek kepek oranı daha yüksek unlardan yapılacak. Normal ekmek kepek oranı daha yüksek olan Türk Gıda Kodeksi`nde tip 650, tip 850 olarak yer alan unlardan yapılacak.Ekmek, kepekli ekmek, tam buğday unlu ekmek, tam buğday ekmeği ve ekşi hamur ekmekleri en az 300 gram ağırlıktan başlayarak 50`şer gram arttırılmak suretiyle piyasaya arz edilecek.

Ambalajlama ve etiketleme

Ekmek, kepekli ekmek, tam buğday unlu ekmek, tam buğday ekmeği ve ekşi hamur ekmekleri dışında kalan ekmek çeşitleri üretim yerleri de dahil olmak üzere ambalajlı olarak satılacak. Geleneksel hali ile tuz ilave edilerek üretilen ekmeklere tuz eklenmediği taktirde ``Tuz ilave edilmemiştir`` ifadesi etikette yer alabilecek

Yeni hijyen kuralları gelecek

Vatandaşlar yeni gelecek hijyen kuralları çerçevesinde artık ekmeği dolaptan kendi alamayacak. Kapalı hijyenik dolaplarda bulundurulan ekmekler, hijyen kurallarına uyan satıcıların kontrolünde satılacak. Ekmekler, satış yerlerinde alıcının el değmesini engelleyecek şekilde ekmek dolabında veya tezgahında muhafaza edilecek ve satıcı kontrolünde satılacak. Satış sırasında ekmekler, Türk Gıda Kodeksi`ne uygun bir ambalaj malzemesine sarılarak veya içine konularak tüketiciye arz edilecek.

Ekmeğin satışa sunulduğu ekmek dolapları veya tezgahları açıkta bırakılmayacak şekilde kapalı bir ortama konulacak. Ekmeklerin taşıma ve satışı sırasında çalışan tüm personel, kişisel temizliğine azami itina gösterecek, uygun ve temiz kıyafet giyecek ve ekmek taşıma ile satışı sırasında koruyucu eldiven kullanacak. Ekmekler satış noktasına getirildiğinde, ekmek kasaları açıkta bırakılmayacak yerle ve dış ortamla temas etmeyecek şekilde temiz bir ortama konulacak.