Kanalizasyonlarını Melen ve Asar deresine boşaltan belediyeler bir an önce atık su arıtma tesisi yapılmasını bekliyor. 2011 yılında belediyeler, İSKİ, Çevre bakanlığı ve DSİ Genel müdürlüğü ile protokol imzalandığını ancak o günden bu yana elle tutulur hiçbir iş yapılmadığını söyleyen Yığılca Belediye Başkanı Bünyamin Şahin, “ Bizim elimizde değil o nedenle çevreye verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür dileriz” dedi.
Elimizi kolumuzu bağladılar
Protokolde “ belediyeler hiçbir işe karışmasın” dendiği için ellerinin bağlandığını söyleyen Şahin, projenin  işleyişe geçmesi için büyük çaba sarf ettiklerinin altını çizdi.

Şahin, “ 17 kasım 2011 yılında vali başkanlığında, Kaynaşlı, Cumayeri, Yığılca Belediye Başkanları, İSKi Genel Müdürlüğü, bakanlık yetkilileri ile DSİ Genel Müdürlüğü arasında bir protokol imzalandı. Bize belediyeler hiçbir işe karışmayacak, sadece bir boru bulacak, atık su tesisini çevre bakanlığı ve DSİ her şeyiyle ihalesini yapacak denildi. Biz bu projenin derhal işleyişe geçmesi için harekete geçtik. DSİ’den geldiler nereye yapılacak gördüler, ancak bu proje değişecek yeni bir proje yapacağız dediler. Ancak bugüne kadar elle tutulur hiçbir şey yapılmadı. Belediyelerin bir suçu yok, çevreye verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür dileriz. Bütün belediyeler olarak dört gözle bekliyoruz.” Dedi.

Haber; H. İŞCAN