2009 yılında hizmete giren Alo 174 gıda hattına 2012 yılında 145 kişi başvurdu. 7 gün 24 saat aranabilecek hatta gelen başvuruları anında değerlendiren İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekipleri zehirlenme gibi acil başvurular için hemen yönlendirme yapıyor. Diğer başvurular ise en geç 15 gün içinde değerlendiriliyor. İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün hazırladığı istatistiklere göre son üç yılın rakamlarına bakıldığında 2012 yılında şikayet sayısında artış yaşandığı gözleniyor. En çok şikayet satış yerleri hakkında yapılırken, geçtiğimiz yıl 62 kişi satış yerlerini şikayet etmek için Alo 174’ü aramış.
Başvuru türüne göre ise Alo 174’ü en çok arayanlar işyerleri hakkında ihbarlarda bulunanlar olmuş. 132 kişi ihbarda bulunurken, 11 kişi gıda zehirlenmesi nedeniyle 174 hattına başvurmuş.
İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Harun Kabaoğlu, hattın günden güne bilinirliğinin arttığını belirterek “Vatandaşlarımızın bu hattı bilinçli kullanmasını istiyoruz” dedi.
Alo 174 gıda hattının amacı nedir?
Alo 174’ün asıl amacını, vatandaşın gıda denetim hizmetlerinde aktif rol oynaması, halk sağlığının korunması, haksız rekabetin ve kayıt dışı üretimin önlenmesi ile Bakanlık çalışmaları hakkında vatandaşa bilgi verilmesi şeklinde anlatan Kabaoğlu, vatandaşların bu hatta 7 gün 24 saat şikâyet ve önerilerini iletebileceklerini belirtti.
Kabaoğlu, yıldan yıla başvuru sayılarının artmasını, kampanyanın da günden güne amacına ulaştığı yönünde değerlendirdi.
Yaptırımlar neler?
Alo 174’e gelen şikâyetler üzerine 2012 yılında 8 adet iş yerine idari para cezası, 1 adet iş yeri için savcılığa suç duyurusu ve 1 iş yerine ise faaliyetten men cezası verildi.

Haber: H. İŞCAN