Onkoloji hastanesi yapılacak iller planlamasında olmayan Düzce, kanser tedavisi için başka illere gitmek zorunda kalan hastaların, radyoterapi veya kemoterapi tedavilerini görebilmeleri için tedavi merkezi yapılıp yapılamayacağını tartışırken, Gümüşova kanserle mücadelede harekete geçen ilk ilçe oldu. Çevre illerde tedavi gören hastalara nakil aracı ve maddi destek sağlamak amacıyla İlçede Onkoloji ve Kanserle Mücadele Derneği kuruldu.
Dernek sayesinde, hastalarının ameliyatına müteakiben radyoterapi veya kemoterapi sonrası hasta nakil aracı temin edilecek, hastalara maddi ve manevi olarak her türlü destek sağlanacak. Avrupa Birliği ülkeleri ile bilgi alış verişinde bulunmak, Avrupa Birliği ülkelerinin dernekleriyle projeler yürütmek ve yardımlaşmak amacıyla kurulan derneğin geçici Yönetim Kurulu Başkanı Murat Hoşgör oldu.
Düzce’de tek
Hoşgör, Düzce de tek olan ve sadece Gümüşova’da faaliyet gösterecek Onkoloji Ve Kanserle Mücadele Derneği’nin daha da büyümesi için üye sayısının arttırılması gerektiğini söyledi.
Gümüşova Kaymakamı Faruk Bülent Baygüven ise, derneğin amacına yönelik olarak çok faydalı çalışmalar yapacağına inandığını söylerken, derneğin yapacağı proje ve faaliyetlerle adından söz ettiren büyük bir sivil toplum kuruluşu olacağını belirtti.

Haber: S. YANAR