Sağlık alanında yaşanan sıkıntı ve ihtiyaç üzerine ilçelerde yapım kararı alınan entegre hastanelerde sona gelindi. Sağlık Bakanlığı tarafından Kaynaşlı, Yığılca, Gümüşova ve Gölyaka'da 2012 yılında yapımları başlatılan ilçe entegre hastaneleri artık hizmete girmek için gün sayıyor. Bu hastanelerden biri olan Gölyaka İlçe Entegre Hastanesi inşaatın bitmesinin ardından toplum sağlığı personeli ve aile hekimleri yeni yerlerine taşınarak kısmen de olsa sağlık hizmeti vermeye başladı.

Bodrum ve zemin kat üzeri 2 katlı yapılan Gölyaka Hastanesi'nde 10 yatak kapasiteli 5 hasta odası, 25 metrekare 9 poliklinik odası, acil müdahale servisi, muayene ve müşahede odaları, radyoloji ve görüntüleme odaları, 2 adet doğum sancı odası, 2 adet bebek emzirme odası ile 112 acil servis istasyonu bulunuyor.

Öte yandan Gölyaka Kaymakam Vekili Volkan Barış Göçmez inşaatın tamamlanması dolayısıyla beraberinde Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Oğuzkan Keleşoğlu, Özel İdare Müdürü Zekeriya Karduz ve Toplum Sağlığı Merkezi Başkanı Dr. Semra Metin ile birlikte yeni hastane binasında incelemelerde bulundu.

 

Haber;C.Üstüner