Düzce’de ilk olarak Hacker’lerin işadamlarının hesaplarını boşaltması ile başlayan, İnternet üzerinden işlenen suçlara her geçen gün bir yenisi ekleniyor. Gümüşova’da bir şahıs internet üzerinden şantaj yaptığı gerekçesiyle gözaltına alındı.

Kütahya’da bulunan bir ailenin çıplak görüntülerini ele geçiren Düzce’nin Gümüşova ilçesinde oturan A. Y., bu görüntüleri internet üzerinden yayınlama tehdidinde bulunarak aileye şantaj yapmaya başladı.

Zor durumda kalan ailenin durumu savcılığa bildirmesi üzerine Kütahya Cumhuriyet Savcılığı şahsın yakalanması için talimat verdi.

Gümüşova Emniyet Amirliği ekipleri ve Düzce Organize Suçlar Birimi’nin işbirliği içinde yürüttüğü dikkatli bir çalışmanın ardından, internet üzerinden dolandırıcılık, şantaj ve tehdit suçlarını işlediği kuşkusu ile  A.Y. adındaki şahıs yakalandı.

 A. Y. ile birlikte şantaj eylemini gerçekleştirirken kullandığı bilgisayar ve söz konusu görüntüler ele geçirildi. A. Y.’ın bilgisayarına, kayıtlarının incelenmesi için el konuldu. Olay ile ilgili olarak başlatılan soruşturmanın hem Kütahya’da hem de Düzce’de sürdüğü bildirildi.