Sağlık-Sen Düzce Şube Başkanı Melih Erkan, Düzce Tanıtma ve Kalkınma Vakfı tarafından özel bir şirkete kiraya verilen Üniversite Hastanesi kantininde ürünlerin fahiş fiyatlarla satıldığını sık sık gündem getirdiklerini hatırlatarak, “Yaptığımız fiyat araştırmalarında, kantinlerimizde satılan ürün fiyatlarının Düzce merkezde emsal yerlere oranla yüzde 20 ile 50 arasında daha pahalı olduğu tespit edilmişti. Düzce yerel basınında da zaman zaman eleştiri konusu olan fahiş ve kontrolsüz fiyat uygulaması kamuoyu tarafından da takip edilmekteydi.” dedi.
Hastane başhekimliğinin görevlendirdiği bir yetkili ile Sağlık-Sen, Türk Sağlık Sen ve SES sendika temsilcilerinden oluşan komisyonun yaptığı denetimler sonrası fiyatların yüzde 20-25 oranında düştüğüne dikkat çeken Erkan, benzer indirimlerin fazla tüketilen ürünlerde de olması gerektiğini belirterek bu konunun takipçisi olacaklarını söyledi.
Fahiş fiyat uygulamasının sürekli gündemde tutulması gerektiğine vurgulayan Erkan, yapılan çalışmalarda katkısı olan herkese teşekkür etti.

 

Haber; S. KAŞKIR