Düzce’de soğuk Havanın kendini iyice hissettirmesiyle birlikte artan hava kirliliği gözle görülebilir boyuta ulaştı. Düzce’de her yıl tartışmalara neden olan kirliliğin boyutu internet üzerinden de takip edilebiliyor. Türkiye’nin dört bir yanındaki 175 istasyonda ölçülen hava kirliliği değerlerinin yayınlandığı www.havaizleme.gov.tr adresli internet sitesinde geçtiğimiz hafta Düzce’de hassas düzeyde olan hava bugün itibariyle en yüksek değerlere çıktı.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Hava Kalitesini İzleme İstasyonu verilerine; Hava Kalitesi İndeksi bu aralıkta olduğunda “mor” renk ile sembolize ediliyor. Bu da “Sağlık açısından acil durum oluşturabilir. Nüfusun tamamının etkilenme olasılığı yüksektir.” anlamına geliyor..
Hava kalitesi ölçümlerinde gösterge sayısının yükselmesi artan hava kirliliği yüzdesinin ciddi sağlık sorunlarına neden olacağını belirtiyor. Uzmanlar, Hava kirliliğinin yoğun olduğu yerlerde astım, kronik obstrüktif akciğer hastalığı (KOAH) ile kalp ve damar hastalıklarının da temiz bölgelere oranla daha sık görüldüğüne işaret ediyor…

Haber;S.KAŞKIR