İlçemizde bazı köylerimizdeki öğrencilerimizde döküntü, kızarıklık gibi belirtiler üzerine bulaşıcı hastalık şüphesiyle okullarımız 19-20 Mart Perşembe ve Cuma günleri tatil edilmişti.

Valilik konuyla ilgili şu açıklamada bulundu:   İlimiz Yığılca İlçesine bağlı Gökçeağaç köyünde bulunan AKV Gökçeağaç ortaokulunda 18.03.2015 tarihinde döküntülü hasta olduğu ihbarı alınması üzerine Yığılca İlçesi Devlet Hastanesi Baştabipliği ve İl Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalıklar Şube Müdürlüğü tarafından çalışma başlatılmış olup, yapılan çalışma sonucunda;18.03.2015 tarihinde Yığılca İlçesi Devlet Hastanesi Baştabipliği tarafından Gökçeağaç köyü ve okulunda, Sarıkaya Köyü ve Hocatman Köyünde genel sağlık taraması yapılmış; Gökçeağaç ilköğretim okulunda toplamda 15 ortaöğretim öğrencisinde kaşıntı ve döküntü tespit edilmiştir. 15 öğrenciden döküntülü hastalık şüphesiyle numune alınmış, alınan numuneler Ankara Referans Laboratuvarına gönderilmiştir. Tespit edilen öğrencilerin yaşlarının 12 – 14 yaş arasında olduğu aşı kayıtları incelendiğinde hepsinin aşılı olduğu tespit edilmiştir.19.03.2015 günü akşam saatlerinde tahlil sonuçları alınmış olup kızamık hastalığına rastlanılmamıştır. 
Kaymakamlık ise “öğrenciler üzerinde yapılan tetkiklerde herhangi bir bulaşıcı hastalığa rastlanılmadığı tespit edilmiştir. Bu nedenle korkulacak bir durumun olmadığı beyan edilmektedir. Kamuoyuna ve halkımıza duyurulur.” denildi.
Yığılca Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit de dün akşam Öncü Haber’e telefon bağlantısı ile bağlanarak hastalıkla ilgili herhangi bir bulguya rastlanılmadığını söylemişti.

Haber;S:KAŞKIR