Gezilebilir Doğa Sporları ve Gezi Kültürü Derneği ile Düzce Valiliği tarafından Organize edilen Doğa Sporları Festivali 20 Haziran 2009 tarihinde Düzce Topuk Yayla göletinde başlayacak.

Düzce Valisi Bülent Kılınç Doğa Sporları Festivalinin Düzce’de yapılmasıyla ilgili bilgi vermek amacıyla basın toplantısı düzenledi. Vali Kılınç, doğa sporlarının Düzce’de yapılmasının Turizm gelişmesi açısından ve Düzce’nin tanıtımı açısından büyük bir katkı sağlayacağını belirtti. Kılınç,” Bölgemizin Turizm açısından gelişmesi, tanınması ve tanıtılması amacıyla böyle bir etkinliğe katkıda bulunduk. Gezilebilir Doğa Sporları ve Gezi Kültürü Derneği bu festivalleri her yıl ülkemizin değişik bir bölgesinde yapıyor. Bu yıl da Düzce Kaynaşlı Topuk Yayla göletinin bulunduğu ve Fenerbahçe Spor Kulübü'nün Kamp tesisleri yapacağı alanda bu Festivali organize edeceğiz. İlimize büyük bir katkı sağlayacağından şüphesiz kuşkumuz yok.”şeklinde konuştu.

Türkiye Motorsporları Federasyonu İl Temsilcisi Serkan Tut da böyle bir etkinliğin Düzce'ye çok şey kazandıracağını belirterek şehir dışından festivale yaklaşık bin kişinin katılacağını, Düzce'den katılımlarla birlikte 5 bine yakın vatandaşın festivale gelmesini beklediklerini belirtti.

Doğa Sporları kapsamında, Off-Road, Kano, Geocaching, Bisiklet, Yapay Duvar Tırmanışı, Koşu, Motosiklet kategorilerinde yarışmalar yapılacak.

Doğa Sporları Oyunları kapsamı dışındaki etkinliklerdeyse, Trekking, Fotoğraf, Gökyüzü Gözlemi, Kuş Gözlemi ve İstanbul Sivil Savunma Müdürlüğü tarafından Doğal Afet bilinçlendirme konusunda birifing verilecek.

Doğa Sporları Festivali 20 Haziran Cumartesi günü başlayacak ve 21 Haziran Pazar günü yapılacak ödül törenin ardından sona erecek. Katılımcılar ise cuma günü yaylaya gelerek hazırlıklara başlayacak.