Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Koruma ve Kontrol Genel Müdürlüğü tarafından fındık yeşilkokarcası mücadelesi uygulama projesi konusunda yapılması gerekenlerle ilgili düzenlenen toplantıların ilki Düzce'de gerçekleştirildi. İl Tarım Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda yapılan toplantıya Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Bitki Sağlığı Proje Başkanı Mehmet Emin Şahin, Proje Koordinatörü Murat Şahin ile Tarim İl Müdürlüğü bünyesindeki personel katıldı.

Yeşilkokarcanın fındık gelişimi aşamasında ciddi zararlara neden olduğunu belirten Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Bitki Sağlığı Daire Başkanı Mehmet Emin Şahin, “Ülkemizin önemli tarım ürünlerinden olan fındık konusunda çalışmalar başlattık. Bu aşamada ilk projeyi Düzce'de gerçekleştirdik. Fındığın üretimi aşamasında oluşabilecek her türlü zarardan kurtulmak için bu tür projelerle bilgilerin verilmesi gerekiyor.” şeklinde konuştu.

İl Tarım Müdürü Ayhan Ünal da Düzce'nin fındık üretiminde önemli bölgelerden biri olduğunu söyleyerek, “Düzce tarım üretiminin yüzde 15'lik bir bölümünü oluşturuyor. Bu da Düzce'nin tarım aşamasının büyük kısmını karşılamaktadır. Bu nedenle fındık üretiminde her türlü zararın önüne geçmeliyiz. Yapılacak uygulamalar konusunda ilk projemizi de bugün gerçekleştirdik.” ifadelerini kullandı.