Düzce Belediyesi, sağlıklı, hijyen ve gramaj kurallarına uygun pide üretilmesi için fırınları yakın takibe aldı. Düzenli periyotlarda yapılan denetimlerde pidelerin üretildiği ortamdan, gramajına, hijyen kurallarına uygun olup olmadığına kadar bir çok konu zabıta ekipleri tarafından denetlemeler yapılıyor.

Zabıta ekiplerince yapılan merkezde bulunan fırınların tamamı denetlendi. Personelin tırnaklarından iş elbisesine, pidenin gramajından teftiş karnelerine kadar her ayrıntıya bakıldı. Denetimlerde bazı fırınlarda küçük eksiliklere rastlanırken, fırınların büyük çoğunluğunun kurallara tam anlamıyla uyduğu gözlendi.

Ekipler, bazı eksiliklerin giderilmesi için fırın sahiplerini uyararak işlem yaptı. Düzce Belediye Zabıta Müdürü Kadir Karaçam, Ramazan ayı nedeniyle özellikle pide üretimi yapılan fırınların denetiminin belirli periyotlarla devam edeceğini belirterek ‘ İslam aleminin en kutsal ayı olan Ramazan ayında halkımızın sağlıklı pide, gıda tüketebilmesi için belirlenmiş koşullar bulunmaktadır. Bu şartlara bağlı olarak fırınlarımızı denetliyoruz’ dedi. Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Tanyel de "Vatandaşlarımızın sağlıklı pide tüketebilmesi için yaptığımız fırın denetimlerini Ramazan ayı içerisinde daha da sıklaştırdık. Temiz ve hijyenik kurallara uygun ortamda üretilen pideleri tüketmek her vatandaşın hakkıdır. Belediye olarak bunu sağlamak için gereken önlemleri alıyoruz. Denetimlere devam edeceğiz." dedi.