Ülkemizin büyük bir bölümünde etkisini artırarak sürdüren fırtına ve yağışlı havalarla birlikte don ve buzlanma konularında vatandaşların çok dikkatli olmaları istendi.
Yağışlı Hava, Türkiye'nin Büyük Bir Bölümünde Etkili Olurken, İç ve Doğu Bölgelerde Buzlanma ve Don Bekleniyor.
Yağışlı hava, Türkiye'nin büyük bir bölümünde etkili olurken, iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don bekleniyor. Hava sıcaklıkları kuzey, iç ve batı bölgelerde artacak.
Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan değerlendirmelere göre; Akdeniz, Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu'nun güneybatısı, Kuzey Ege kıyıları ile Balıkesir ve Çanakkale çevreleri yağışlı geçecek. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, kıyı kesimlerde sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerde yer yer buzlanma ve don olayı bekleniyor.
Hava sıcaklıkları, kuzey, iç ve batı bölgelerde 4 ila 6 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.
Rüzgar, güney ve güneybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, batı bölgelerde kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde esecek.
Bu nedenlerden dolayı vatandaşların soba ve doğalgaz zehirlenmeleri ve ağaç devrilmelerine karşın çok dikkatli olmaları gerekiyor.
Meteoroloji, sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyarıda bulundu. Rüzgarın, batı bölgelerde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı ulaşımda aksamalar, soba ve doğalgaz zehirlenmeleri, çatı uçması ağaç devrilmesi gibi olumsuzlara karşı dikkatli olunması istendi.
Batı Karadeniz bölgesi Parçalı bulutlu geçecek. Sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde Bolu, Karabük, Kastamonu ve düzcede buzlanma ve don hadisesi bekleniyor. Rüzgar; öğle saatlerinden itibaren güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli olarak saate 40-50 km hızla esecek.