Yeni yıldan itibaren hayata geçen ve tüm vatandaşları sağlık güvencesine kavuşturan Genel Sağlık Sigortası (GSS) için son 5 güne girildi. Gelir testi yaptırmayanlar 213 lira prim ödeyecek. Sosyal Güvenlik Kurumu, geliri düşük vatandaşların mağdur olmaması için muhtarları bilgilendirdi. Bugün Gelir seviyesi düşük olan vatandaşların da ücretsiz sağlık hizmeti alabilmelerine imkan tanıyan Genel Sağlık Sigortası ile yeni haklar ve yükümlülükler sistemin en faal aktörlerinden olacak olan muhtarlara anlatıldı. Düzce Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü Valilik toplantı salonunda köy ve mahalle muhtarlarına Yeşil Kart devri ve Genel Sağlık Sigortası genelgesiyle ilgili bilgilendirme toplantısı yaptı.

Toplantıda konuşan Düzce SGK İl Müdürü Nurten Canbasoğlu, gelir tespitinin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na alınmasının gelir tespiti noktasında doğru bir karar olduğunu söyledi.

Canbasoğlu, "Biz vatandaşlarımızın gelir durumlarını internet aracılığıyla biliyoruz. Tapusu, evi var mı, yok mu bunları biliyoruz. Sadece bankalar kaldı onları da eklediğimizde vatandaşların banka hesaplarına girip mevduatlarını görebileceğiz. Benim bu konularda çok fazla yetkim var ama bu kez bizim bu işler altında fazla ezildiğimizi görünce, gelir tespiti ile ilgili bölümü Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na aldılar ve bizim için çok iyi oldu. Çünkü yeşil kartlıların ve vatandaşların gelir seviyesini en iyi bunlar biliyor, bazen maaş, bazen kömür yardımı, bazen kira yardımı yapılıyor. Onun için gelir tespitleri noktasında bizden çok iyi durumdalar." dedi.

Canbasoğlu’nun konuşmasının ardından Yeşil Kart devri ve Genel Sağlık Sigortasıyla ilgili dikkat edilmesi gereken konular slayt eşliğinde muhtarlara anlatıldı.