Düzce Memur Sen İl Temsilciliği, Sosyal sorumluluk projeleri kapsamında, helal gıda konulu bir konferans düzenledi. Konferansa konuşmacı olarak Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Denetleme ve Sertifikalama Araştırmaları Derneği (GİMDES) Teknik Bilim Kurulu Üyesi Ziraat Mühendisi Ahmet Tunç Cengiz katıldı. Halkın ilgi gösterdiği konferansta Cengiz, helal gıdanın ne olduğu konusunda ayet ve hadisler eşliğinde bilgilendirme yaptı.

Cengiz, “ Her geçen gün insan sağlığını tehdit eden gıda çeşitliliğini bunun akabinde ismi dahi bilinmeyen hastalıkların artışını görülmekte, soframıza koyduğumuz gıdaların içerisinde hangi kimyasal maddenin olduğu dahi bilinmemekte. Örneğin soframızın olmazsa olmazı ekmeğin hamuruna kolay işlenebilmesi için insan saçından üretilen kimyasalların karıştırıldığı bilinen bir gerçek. Bu nedenle Helal Gıda Konferansını, toplumumuzun bilinçlenmesi ve çocuklarımızın daha sağlıklı bir geleceğe kavuşması adına düzenlendik. Hz. Âdem Peygamberimizin Cennetten atılma nedeni haram gıdadır. Bizi yaratan Allah’tır. O’nun koymuş olduğu haram-helal sınırının dışına çıkmamamız gerekmektedir.” Dedi.
Helal Gıda’nın günümüzde çok önemli bir konu olduğunu vurgulayan Cengiz, “ yediğimiz içtiğimiz gıdaların çoğu şüpheli” diyerek, insanların para için her şeyi satar hale geldiğini, halk sağlığının tehlikede olduğunu belirtti.

Haber: H. İŞCAN