Düzce Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişim bölümü 2. sınıf öğrencileri Öğretim Görevlisi Zeynep Topcu Bilir önderliğinde cumartesi günü diyabet hastalığının son günlerde zamanlarda artması nedeni ile halkı aydınlattı. Pazarcılarla birlikte meyve sebze satan öğrenciler alışveriş yapan halka da hazırladıkları broşürleri dağıtarak, annelere bilinçli aile rozeti taktı.

 

 


Broşürlü bilgilendirme


Öğrenciler, diyabet hastalığının nedenlerini ve diyabetten korunma yolları ile ilgili bilgileri hazırladıkları broşülerde paylaşan öğrenciler, broşürleri halka dağıtarak hem bilinçlendirmek hem de farkındalık yaratmak istediklerini belirtti. Pazarcıların ve vatandaşların büyük ilgisini çeken öğrenciler, pazarcılarla birlikte hazır gıdalara karşı meyve sebze satışı da yaptı.

 


Katkı sağlayanlara teşekkür


Projenin yürütücülüğünü üstlenen Öğretim Görevlisi Zeynep Topcu Bilir, “Diyabet konusunda çok önemli çalışmaları olan Prof. Dr. İlknur Arslanoglu şehrimiz için çok önemli bir değerdir ve kendisi çalışmamızda öğrencilerimize büyük destek verdi. Bu sebeple kendisine sonsuz teşekkürlerimizi iletmek istiyorum.” dedi ve en büyük teşekkürünün ise öğrenciler Didem Düzenli, Hamide Öztürk, Tuğba Cingirt, Ebru Korkut, Pelin Gülez ve Betül Korkmaz’a olduğunu şu sözlerle aktardı: “Çünkü çok hazırlık yaptılar ve pazarda gerçekten gönülleri fethettiler.”

 

 

 

 

Haber;C.Üstüner