Düzce İl Sağlık Müdürü Dr.Ersin Şimşek düzenlediği basın toplantısında domuz gribi vaakaları hakkında bilgiler verdi.
Daha önce konuyla ilgili yapılan toplantılara İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer'de katılıyordu. Ancak bu kez İl Milli Eğitim Müdürü toplantıya katılmadı.
İl Milli Eğitim Müdürü okullarımızda durum normale döndüğü ve her hangi bir sorun olmadığı için toplantıya katılmadığını söyledi.
Sağlık İl Müdürü yaptığı açıklamada daha önceden bir olarak açıklanan can kaybının geçtiğimiz günlerde tedavi gören ve hayatını kaybeden 3 kişinin Refik Saydam Hastahanesi'nden gelen tetkik sonuçlarının pozitif olduğunu yani domuz gribinden hayatlarını kaybettiklerini böylece ilimizde can kaybı sayısının 4 olduğunu söyledi.
Bu güne kadar Düzce'de domuz gribinden tedavi gören hasta sayısının 130 olduğunu dile getiren Şimşek bunlardan 112 tanesinin tedavilerinin başarıyla tamamlandığını ve taburcu olduklarını 14 tanesininde tedavilerinin sürdüğünü ancak bunlardan 4 tanesinin yoğun bakım ünitesinde solunum destek cihazlarına bağlı olarak tedavilerinin sürdüğünü sağlık kuruluşlarında tedavi görenlerin hiç birinin daha önce domuz gribi aşısı olmadığını kaydeden Sağlık İl Müdürü 130 vakadan 73 tanesinin kadın 57 tanesinin erkek % 50 sinin 24 yaş altı hastalar olduğunu ve çoğunluğunun öğrenci olduğunu bu öğrencilerin hepsininde ayrı ayrı okullarda eğitim gördüklerini il genelindeki sağlık kuruluşlarında 2 bine yakın vatandaşında erken teşhis sonucu tedavilerinin yapıldığını. Bayram üzeri sağlık kurumlarında yaşanan yoğunluğunk günlük ortalama bir kişiydi artık normale döndü diyen İl Müdürü çocuk başvurularında %50 düşüş yaşanıyor Düzce'ye toplam 19 bin 900 grip aşısı geldi yaklaşık olarak 13 bin aşı uygulaması yapıldı dedi.
İl Sağlık Müdürü Dr. Ersin Şimşek hastalıktan korunmanın en etkili yolu aşılanmaktır gebe ve lohusalarımız aşılamada öncelikli gruplar arasında yer almaktadır gebelerde kullanılacak olan aşının uygulamasına 7 aralık tarihinde başlanmış olup bugün itibariyle 134 gebemizle ilgili merkezlerimizde aşılanmıştır dedi.