Grip aşısı için en uygun zamanın Eylül ve Ekim ayları olduğu, risk altındaki kişilerin fazla vakit geçirmeden grip aşısı yaptırması gerektiği kaydedildi. Aşı bu dönemde yapıldığında, grip salgınlarının başladığı kış aylarında bağışıklık en üst seviyeye çıkıyor.

Grip hastalığının ağır seyreden ve ölüme neden olabilen bir hastalık olduğu, asıl olarak solunum yollarında yerleşen influenza A, B ve C virüslerinin ortaya çıkardığı belirtilirken, aynı ada çok kişiyi hasta edebildiği ve çok yayılabildiği hatırlatıldı.

Kolay bulaşan bir hastalık olması nedeniyle özellikle okul, yurt, kışla, kahvehane, huzurevi gibi insanların toplu halde bulunduğu yerlerde bulunacak kişilerin aşılarını vaktinde yaptırması tavsiye edildi. Grip aşısını herkesin yaptırmasının şart olmadığı, daha ziyade risk altındaki kişilere önerildiği bildirilirken, 65 Yaş üzerindekiler, Astımlılar, akciğer, kalp, böbrek gibi rahatsızlıkları bulunanlar, hamile bayanlar ve topluluk ortamlarında çalışanların bir doz aşı yaptırmasının faydalı olacağı kaydedildi.