Sağlık Bakanlığı, Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı kapsamında 2014 yılı “Sağlıklı Yaşam ve Hareket Yılı” ilan etti. Obezite ve ona bağlı hastalıklarla mücadele için vatandaşları hareketli yaşama davet eden Sağlık Bakanlığı, yıl boyunca bir dizi kampanya düzenleyecek.
Bu kapsamda bugün 81 ilde ilgili birimlerin koordinatörlüğünde "Sevdiklerimizle Sağlıklı Yaşama Yürüyoruz" programı düzenlendi.


Düzce’de bu sabah kamu kurum ve kuruluşlarında görevli personeller ile halkın da katılımıyla “Sevdiklerimizle Sağlıklı Yaşama Yürüyoruz” temalı yürüyüş düzenlendi. Gaziantep Caddesinden Anıtpark’a kadar süren yürüyüşe Vali yardımcısı Miktat Alan ve İl Halk Sağlığı Müdürü Rıfat Poyraz da eşlik etti.


60 kişinin katıldığı yürüyüşün sonunda Anıtpark’a açılan stantta vatandaşlara elma ikram edildi. İl Hak Sağlığı Müdürü Rıfat Poyraz, yürüyüş basın açıklaması ile sona erdi.
“ Bizim en değerli hazinemiz sağlığımız” diyen Poyraz, “ sağlığımızı sadece dengeli beslenme ile değil, hareketle korumamız gerekiyor… Günde en az 10 bin adım atmamız gerekiyor. Çünkü hareket etmediğimizde kas oranımızda azalma, vücudumuzda yağlanma oluyor. Bizim sevdiklerimize vereceğimiz en güzel hediye sağlığımız… bu vesileyle herkesin yeni yılının hareketli bir yıl olmasını diliyorum.” dedi.
HABER;S.KAŞKIR