Kapalı alanların büyük bölümünde sigara içme yasağının yürürlüğe girmesine kısa bir süre kala kutlanmaya başlayan Hemşireler Haftası etkinliklerinin ana temasını da hazırlıklar oluşturdu. İl Sağlık Müdürlüğü ve Düzce Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu iki ayrı stand ile bilgilendirme faaliyetleri yaptılar.

 

Düzce Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu ve özel bir hastanenin işbirliği ile İstanbul Caddesi’nde kurulan standda, bir yandan sigaranın zararları hakkında broşürler dağıtılırken, aynı zamanda obezite ve fazla kilolardan kurtulma yolları hakkında bilgiler verildi. Görevliler sigaranın zararları hakkında vatandaşlara tek tek bilgiler verirken, isteyen vatandaşların tansiyonlarını da ücretsiz olarak ölçtüler.

 

İl Sağlık Müdürlüğü Ruh Sağlığı ve sosyal hastalıklar şubesi de Spor Sokak çıkışında sigaranın zararları ile ilgili bir stand açtı.  Stand konusunda bilgiler ve ren Sağlık Memuru Osman Nuri Çelebi, 19 mayıs günü yürürlüğe girecek olan 5727 sayılı yasa ile kamusal alanların büyük bölümünde sigara içmenin yasaklanacağını söyledi.  Üç gün açık kalacak olan standlarında vatandaşlara sigarayı bırakmaları konusunda yardımcı olmayı amaçladıklarını belirten Çelebi, Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde gruplar halinde düzenlenen sigarayı bırakma seanslarına yönlendirmeye çalıştıklarını ifade etti.

 

19 Mayıs günü yasağın yürürlüğe girmesi ile birlikte sigara içmenin yasaklanacağı tüm kamusal alanlara yasak ve sigaranın zararları ile ilgili afişler asılacağı da öğrenildi.